Alvast oefenen - Reisverslag uit Zeist, Nederland van Sanne - WaarBenJij.nu Alvast oefenen - Reisverslag uit Zeist, Nederland van Sanne - WaarBenJij.nu

Alvast oefenen

Door: sanne van wageningen

Blijf op de hoogte en volg Sanne

07 September 2013 | Nederland, Zeist

Het kriebelt weer; de adrenaline is weer volop in productie, de rusteloosheid neemt weer toe: we gaan weer op avontuur.
De grootste onrust wordt veroorzaakt door onze Land Rover Joost, en hij kan het zelf niet helpen. Wij zijn de boosdoeners: we hebben hem een midlife metamorfose doen ondergaan.
Een paar weken geleden is hij onthoofd: hij is uit zijn dak gegaan bij het bedrijf Alu-Cab in Kaapstad, waar men zeer vakkundig een stuk aluminium van een tiental centimeters tussen de bovenkant en het oorspronkelijke dak heeft geplaatst. Het gehele dak kan nu met twee gasveren omhoog aan de achterkant, en in de ruimte daaronder is een vaste daktent. De ingang van de daktent is nu in het interieur van de Land Rover, en niet meer met een laddertje buitenom.
Handig als je ontwaakt met een paar leeuwen die aan je banden liggen te knagen en die daarna een langdurige dut naast de auto gaan doen, terwijl je zonder water boven in de tent in de opkomende hitte ligt te wachten tot ze eindelijk weg gaan.

Maar natuurlijk is dat niet de enige reden: de Easy Awn daktent was regelmatig aan reparaties toe, en we zijn ons ook een beetje aan het voorbereiden op de volgende lange Overland tocht die we over anderhalf jaar hopen te maken: weer naar Nederland, maar nu via de westelijke route. Gisteren heeft dat project z'n naam gekregen en deze lag voor de hand: Joost mag het weer weten. We verwachten dan meer regen dan de vorige keer, en willen meer controle over onze spullen onder de slaapplaats gedurende de nacht. De aanpassingen die Joost nu ondergaat moeten dus bij ons volgende grote avontuur net iets meer calamiteiten bezweren onderweg. Een mooie bijkomstigheid is, dat wanneer Joost weer in Nederland wordt ingeschreven, hij het predicaat "Camper" zal kunnen verwerven, waardoor de kosten voor zijn verblijf hier een stuk omlaag kunnen. Zeker gezien onze dromen om daarna verder te trekken door Zuid Amerika, is het een prettig idee dat hij hier in Nederland niet meteen als een eco-onvriendelijk "unwanted vehicle" wordt belast. Het verschil zit 'm dus vooral in het dak.

De komende weken gaan we proefdraaien: Tim vertrekt morgen naar Kaapstad om de eerste indrukken op te doen en om de Land Rover naar Johannesburg te rijden. Volgende week volg ik, nadat ik als zeer trotse moeder de diploma uitreiking van Dick heb bijgewoond, die in zeer korte tijd een MBO hotelmanagement diploma in de wacht heeft gesleept, en alweer begonnen is aan het HBO vervolg.

Vanaf Johannesburg gaan we naar het Waterberg Biosphere, in het noord-westen van Zuid Afrika en Soutpansberg.
We kennen het gebied alleen van de passage tijdens de Volvo reis, toen we meer met onze afspraken met de Volvo vrienden bezig waren en met de wegomleggingen, dan met de mooie bergen waar we doorheen reden. We willen nu in het gebied op ons gemakje rondkijken en genieten van de mooie natuur. Bij onze voorbereidingen zag ik diverse aanbiedingen voor "horseback adventures", en daar droom ik nu al van.

Kortom: dit wordt een korte vakantie met een ondertoon van proefdraaien voor de volgende grote Overland reis, en met een voor ons welbekende agenda-loze periode van genieten en ontdekken!

Sanne

Tim en ik zijn regelmatig samen op pad. Als piloot is hij in erg veel landen geweest, en is voor mij een onverstoorbare rots in de branding. Laat zich nooit van stuk brengen door tegenvallers; ziet daar in tegendeel een uitdaging in om weer een creatieve oplossing te kunnen verzinnen. Zijn twee rechterhanden en zijn eeuwige zakmes zijn daarbij zijn trouwe hulpmiddelen. Ik ben (net niet geboren maar wel) getogen in Suriname,en kom nu met Tim in gebieden die mij het "thuisgevoel" weer geven. Misschien komt het door mijn tropenjaren dat ik mezelf ook niet snel gek laat maken en rustig kan wachten op de dingen die komen gaan. Ik ben in het dagelijks leven bekkenfysiotherapeut. We hebben samen 5 kinderen thuis, in leeftijd varierend tussen 10 en 20. Ze zijn wel wat jaloers op onze reizen en we krijgen regelmatig op ons kop omdat we er tijdens een verjaardag niet fysiek zijn. Aan de andere kant zijn ze zelf inmiddels ook al aan het dromen over de reizen die ze willen maken..

Actief sinds 01 Juli 2008