Hierdie ding doen ons saam
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
24 September 2013 | Zuid-Afrika, Nelspruit
De grote koning Shaka van alle Zulu's, had zijn versie van koninginnedag op 24 september. Dat werd echter in de landelijke politiek niet langer erkend als een nationale feestdag. Later werd door Nelson Mandela in 1996 deze dag verheven tot national Heritage day, een dag dat alle naties zich als Zuid Afrikaanse eenheid gezamenlijk konden vermaken bij feestelijkheden. Er werd al gauw een braaidag van gemaakt, want dat is de manier waarop hier een feestelijke dag gevierd wordt. Desmund Tutu heeft dit gepromoot door zijn publieke aanwezigheid en zijn uitspraak:" It's a fantastic thing, a very simple idea. Irrespective of your politics, of your culture, of your race, of your whatever, hierdie ding doen ons saam".
Wij zitten niet in gezelschap van andere mensen vanavond. We hebben een geweldig gebied doorkruist door de kleine Drakensbergen langs plaatsen met mooie namen als "Gods window" (welke deur heeft Hij dicht gedaan als Hij het raam met dit mooie uitzicht open heeft gedaan?), Bourke's luck potholes, de Blyde river canyon.
Nu zitten we op een campsite vlakbij Nelspruit. Vriendelijke Afrikaners hebben ons voorzien van hout, zodat we onze eigen versie van de Braaidag kunnen maken (potjiekos van alle restanten). Op de achtergrond een flink concert van krekels en honden, door ons gecamoufleerd door muziek van "mama Afica": Miriam Makeba. Een avond waarin we memoreren dat het alweer bijna voorbij is, deze korte vakantie. We hebben weer een agenda en een plan.
24 September 2013 - 22:05
Frans En Conny:
Lieve allebei, wat hebben we weer genoten van jullie reisverslagen. Wat is het toch geweldig om door dit prachtige land te mogen trekken. Gr. -
25 September 2013 - 14:00
Sisa:
Hoera, dankzij de techniek weer kontakt! Lees jullie belevenissen achterstevoren en geniet!
Intussen ben je weer "" oud-tante" geworden Sanne :help de kleine Sven maar mee een wereldburger
te worden,.. hier die ding doen ons saam..