Pangani
Door: sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
09 Maart 2010 | Tanzania, Pangani
We zijn lui en zitten regelmatig niets te doen. Zelfs Tim houdt dat een poosje vol, voordat hij weer bedacht heeft dat het stoffilter van Joost wel eens uitgeklopt mag worden. We hebben gisteravond nog een tijd zitten kletsen met een Nederlands stel, dat hier vakantie viert. Het was gezellig, en voor onze begrippen werd het laat (nu we meer met het ritme van de zon leven, staan we vaak ’s morgens om 6.30 op en liggen om een uur of 20.30 te slapen. Vannacht regende het zowaar een tijdje. De regens zijn hier erg welkom: alles is dor en droog. De afgelopen twee regenseizoenen waren matig, dus men hoopt op veel regen.
Tim krijgt een lesje Swahili van me (ik ken een paar woorden, en ben hem daarmee een stapje voor): omdat de meeste huizen gewoon open zijn en geen deurbel bezitten, roept men hier bij aankomst “Hodi”. Als je dan “kariboe” hoort, ben je welkom. Tim z’’n nuchtere conclusie is: “O, dat is omgekeerd Brabants dus. Wij zeggen “Houdoe”als we weggaan…”
Een ander Nederlands stel heeft een auto gehuurd in Kenia , waarmee ze twee maanden door Tanzania trekken. Net zoals die van Hans en Helma bevat hun auto ook bij lange na niet wat hij zou moeten bevatten. Ze worden net zoals wij regelmatig aangehouden bij politiecontroles onderweg. Alleen moeten zij iedere keer aantonen dat ze een gevarendriehoek en brandblusser bij zich hebben. Bij ons was de laatste keer helemaal een lachertje: de agent begon weer te lachen toen we over het doel van de reis begonnen, en vroeg wat ik aan het doen was. Ik was net op mijn schoot een boterham met smeerkaas aan het maken, en bood die meteen aan de man aan. Hij vond het geloof ik prachtig, want we mochten meteen verder. Of hij het gezonde bruine brood echt lekker heeft gevonden weten we niet. En het is vast de eerste keer van zijn leven geweest dat hij smeerkaas heeft geproefd.
Nu er genoeg tijd is zit ik weer te experimenteren met de dongle. Ik heb alle instructies die ik kon vinden uitgevoerd: alle andere programma’s die ‘m ook zouden kunnen gebruiken verwijderd (de andere dongle zou het conflict hebben kunnen veroorzaken), de wireless modem inactief gezet etc. etc. En nog werkt het ding niet. Ik heb verbinding met de locale provider, maar verder kom ik niet. Er wordt aangegeven dat de PS registratie niet heeft plaatsgevonden. Wel de CS, en hij geeft ook dat roaming actief is. Wie o wie heeft voor mij de gouden tip? Het zou zoveel gemakkelijker zijn als het ding gewoon doet wat hij moet doen!
We blijven hier nog een derde nacht. Het kan gemakkelijk met het tijdschema, en het bevalt ons hier prima. Morgen gaan we naar Arusha, waar we weer een paar boodschappen willen doen en waar Tim de vloeistoffen van Joost wil verversen. Na 5000 km is dat wel nodig. En dan komt Kenia, het 6e land van de reis.
Verderop aan het strand kopen we verse garnalen, die we aan stokjes geregen op de braai leggen. Wat komkommersla erbij en een glaasje koude witte wijn en we zitten te smullen. Tegelijk maak ik voor morgen alvast wat “pannenkoekjes” voor flagita’s. Onderweg heb ik verse avocado’s gekocht voor guacomole en de kip bakken we alvast voor en stoppen de stukjes onderin ons ijskastje. We komen niets te kort!
09 Maart 2010 - 15:29
Rene:
Sanne,
Kun jij mij svp doorgeven, sms naar 0611366339 wat voor merk dongel het is. KPN/Vodafone of anders. Ik heb ook zo'n ding, en zal dan kijken of er iets aan je instellingen gewijzigd moet worden