Dag 17 - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Sanne - WaarBenJij.nu Dag 17 - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Sanne - WaarBenJij.nu

Dag 17

Door: sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

03 Maart 2010 | Tanzania, Dar es Salaam

Dag 17: Senga naar Dar es Salaam
De camping die ons interessant lijkt onderweg naar Dar en Salaam ligt eigenlijk te dichtbij. We gaan ervan uit dat we net zo goed door kunnen rijden en in Dar een pauze nemen: een nacht in een hotel om alle elektronica weer op te laden en contact te maken met het thuisfront. Al de internetperikelen hoop ik op te lossen wanneer er wat rust is en een verbinding.
Onderweg genieten we van het landschap. Wat is Tanzania mooi! De bergen in het zuiden, de uitgestrekte bossen en de vele Baobab bomen geven ons een 200% afrika gevoel. De weg is over het algemeen goed, hoewel er hier en daar reparaties worden uitgevoerd waar je lang moet wachten totdat de suffige jongen aangeeft dat je mag doorrijden. Er is veel vrachtverkeer, naarmate je dichter bij Dar es Salaam komt. En omdat er hier veel bergen zijn met haarspeldbochten, rijden die in een slakkengangetje. Je ziet er ook veel verongelukt naast de weg liggen.
Dit gedeelte van Tanzania is een apart bezoek waard: zoveel ongerepter dan de veelbesproken Serengeti en Ngorogoro krater. Hier en daar zie je langs de straat jongens lopen in traditionele kleding: een lap om de lendenen en over de ene schouder geslagen.
De Baobab Camping (Crocodile) passeren we en laten we onbezocht. Het lijkt wel een erg leuke plaats: de omgeving is bossig met veel enorme Baobab bomen en ligt aan een riviertje. Misschien een volgende keer…
Dar es Salaam is groot, rumoerig en vol met straatmarkten. We gaan naar het chique Movenpick hotel, waar de KLM huist wanneer de bemanning moet uitrusten. Tim krijgt er korting, dus vandaar de keus. Hij slentert naar binnen om te informeren, met zijn vuile korte broek, vuil T-shirt en zijn net-verworven baard. Ik verwacht een uitsmijter met hem naar buiten te zien komen, maar het blijkt mee te vallen: hij heeft een kamer kunnen boeken. De prijs is bijna gelijk aan alle nachten kamperen hiervoor, dus we houden het bij 1 nacht. Joost mag op de bewaakte parkeerplaats “van stand”verblijven, terwijl wij de meest vuile was meenemen naar binnen. Het bad wordt meteen met een sopje gevuld en de kinderen krijgen via skype de baard van hun pa te zien. Ik schaam me om toe te geven dat het wel heerlijk is om al die dingen te doen die ik wilde. Hopelijk kan ik zelfs het dongle-probleem oplossen, want hier in Tanzania is Vodacom weer een grote speler. In ieder geval kunnen jullie nu bijlezen en hopelijk ook wat foto’s zien.
Salaam, Sanne en Tim

• 03 Maart 2010 - 23:15

Mirjam:

Leuk om te lezen dat jullie in Dar zijn.....mijn zusje woont in Dar en ik vlieg 5 maart om lekker 5 dagen bij haar te zijn.....maar dan zijn jullie alveer vertrokken denk ik.....anders zou het wel heeeel leuk zijn om elkaar nog ff te zien.
    Liefs voor Helma en Hans
    gtjs
    Mirjam

• 04 Maart 2010 - 10:18

Wiebren De Jong:

Volg met veel genoegen jullie verslag over een voor mij onbekend werelddeel.

• 04 Maart 2010 - 15:19

Thil:

Het blijft spannend en
    belangrijk op de hoogte
    te zijn van al het wel en wee . Hier alles naar
    wens. Is Dar es salaam
    rijker dan andere steden?
    Tot een andere keer.
    Thil

• 04 Maart 2010 - 16:32

Rene:

Fijn om foto's te zien! Al zijn het er maar een paar, ze zijn geweldig! Geniet lekker verder samen, en blijf behouden!
    Groetjes, ook van Annet.

P.S. Het begint hier voorjaar te worden, eindelijk.

• 04 Maart 2010 - 16:32

Diny Schinkel:

Hoi Sanne & Tim.
    De laaste dagen van het verslag, van jullie reis was buiten gewoon spannend,
    om te lezen. Jammer dat het soms zo nat is.
    De foto's zijn erg mooi, maar sanne jij staat er te weinig op.Laat eens een mooie van je zelf maken, in die prachtige omgeving.
    Groeten Diny.S

Sanne

Tim en ik zijn regelmatig samen op pad. Als piloot is hij in erg veel landen geweest, en is voor mij een onverstoorbare rots in de branding. Laat zich nooit van stuk brengen door tegenvallers; ziet daar in tegendeel een uitdaging in om weer een creatieve oplossing te kunnen verzinnen. Zijn twee rechterhanden en zijn eeuwige zakmes zijn daarbij zijn trouwe hulpmiddelen. Ik ben (net niet geboren maar wel) getogen in Suriname,en kom nu met Tim in gebieden die mij het "thuisgevoel" weer geven. Misschien komt het door mijn tropenjaren dat ik mezelf ook niet snel gek laat maken en rustig kan wachten op de dingen die komen gaan. Ik ben in het dagelijks leven bekkenfysiotherapeut. We hebben samen 5 kinderen thuis, in leeftijd varierend tussen 10 en 20. Ze zijn wel wat jaloers op onze reizen en we krijgen regelmatig op ons kop omdat we er tijdens een verjaardag niet fysiek zijn. Aan de andere kant zijn ze zelf inmiddels ook al aan het dromen over de reizen die ze willen maken..

Actief sinds 01 Juli 2008