Dag 19: afsluiting - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Sanne - WaarBenJij.nu Dag 19: afsluiting - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Sanne - WaarBenJij.nu

Dag 19: afsluiting

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

26 Februari 2014 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Afsluiting
Terug door het park staan we van een afstandje weer te kijken naar een olifant die een stuk van de weg schoonveegt: opzettelijk dwingt hij een rijtje auto' een lesje in achteruit rijden te nemen. Een volkswagenbusje is niet snel genoeg naar zijn zin en hij gaat er dreigend op af. Het busje rijdt op tijd weg. Een stuk verderop zien we een andere jonge olifantenman eten in het struikgewas. Ook hij komt laten zien dat hij een kerel is. We blijven vrij lang rustig zitten kijken, maar als hij achter de auto om komt en ons met een korte trompetter probeert op te schrikken, lukt hem dat wel.
In een poel zien we aan de rimpelingen in het water dat er nijlpaarden zitten. Een tijdje zitten we te kijken. Omdat het niet erg spectaculair is om een foto van een paar bellen in het water te maken, vraag ik Tim om op de ipod even het geluid van een nijlpaard op te zetten. We staan toch vlak bij de waterkant, en de dieren zitten op twintig meter afstand. Als Tim de volumeknop op vol zet kan ik ineens foto's maken: we krijgen pa, moe en kind te zien en te horen. Ze antwoorden onmiddellijk. Dat werkt dus!
Dan is het tijd voor Johannesburg, waar we met vrienden deze vakantie afsluiten in de Keg, de kroeg waar men
Kilkenny bier van de tap heeft. Onze gebruikelijke afsluiting. We slapen vannacht bij George, en zullen Willem en Louis morgen pas weer zien, wanneer we naar Twana lodge terugkeren.

• 26 Februari 2014 - 18:17

Conny Paalvast:

Hoi Tim en Sanne,

We hebben weer genoten, moesten erg lachen om jullie creatieve manier van koken.
    Goede reis terug naar huis en kom de verhalen maar eens in Waarde vertellen.
    Lieve groet, Frans en Conny

• 26 Februari 2014 - 21:41

Louki:

Lieve Sanne, het was weer genieten om al jullie belevenissen te kunnen lezen. Heerlijk om zo al die dieren van dichtbij mee te maken en zo'n heel ander leven te leiden, happy landing, lieve groet louki

• 26 Februari 2014 - 22:27

Marijke:

Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt en door de leuke interessante beschrijvingen geniet
    ik mee van uit een zonnig Hoofddorp.
    Ben erg blij om het op deze manier te kunnen volgen. Kom net terug van de verjaardag van de zoon van Louis en Tien.
    Hij wordt al best gemist hoor! .Zijn bulderende lach!
    Sanne, al ken ik je niet, bedankt voor alle leuke verslagen!
    Nu is het wachten op de terugkomst van Louis en al zijn verhalen.

Groetjes Marijke(zus van Tineke)

• 27 Februari 2014 - 08:41

Ed Van Der Zee:

Hi Sanne en Tim,
    weer een kleurrijk verslag van een van jullie reizen, blijft boeiend om te lezen wat jullie allemaal mee maken.
    Als jullie het leuk vinden zou ik in Schaarsbergen wat verhalen willen horen, we gaan weer naar de lente en komen jullie lekker bbq'en, een soort braad maar dan op zijn Hollands.
    Kunnen jullie kennismaken met Monique, mijn nieuwe partner.
    Morgen gaan we een weekje naar La Palma, naar de zon.

Groeten,

Ed

• 02 Maart 2014 - 16:50

W. De Jong:

Hoi Sanne, weer het hele verhaal gelezen en genoten van dit verslag. Goeie thuisreis gewenst.

Groeten

Wiebren en Ita

• 29 Mei 2014 - 11:49

TinyJetten.:

Sanne ,ik heb je verslagen gelezen van jullie reizen,Jullie hebben heel wat gezien,ook met de Oliefanten ezv,Erg leuk om dat te lezen.
    En nu nog Aruba in het verschiet,Ik wens jullie een goede reis.
    Ook nog bedankt voor de goede behandelingen tot nu toe

Tiny Jetten.

Verslag uit: Zuid-Afrika, Johannesburg

Botswana

Met vier mannen en drie Defenders op stap!

Dag 19: afsluiting

Dag 18: pilanusberg

Dag 17: pigme lodge

Dag 16: Lampje

24 Februari 2014

Dag 15: Molopo Lodge
Sanne

Tim en ik zijn regelmatig samen op pad. Als piloot is hij in erg veel landen geweest, en is voor mij een onverstoorbare rots in de branding. Laat zich nooit van stuk brengen door tegenvallers; ziet daar in tegendeel een uitdaging in om weer een creatieve oplossing te kunnen verzinnen. Zijn twee rechterhanden en zijn eeuwige zakmes zijn daarbij zijn trouwe hulpmiddelen. Ik ben (net niet geboren maar wel) getogen in Suriname,en kom nu met Tim in gebieden die mij het "thuisgevoel" weer geven. Misschien komt het door mijn tropenjaren dat ik mezelf ook niet snel gek laat maken en rustig kan wachten op de dingen die komen gaan. Ik ben in het dagelijks leven bekkenfysiotherapeut. We hebben samen 5 kinderen thuis, in leeftijd varierend tussen 10 en 20. Ze zijn wel wat jaloers op onze reizen en we krijgen regelmatig op ons kop omdat we er tijdens een verjaardag niet fysiek zijn. Aan de andere kant zijn ze zelf inmiddels ook al aan het dromen over de reizen die ze willen maken..

Actief sinds 01 Juli 2008